Αύξηση προϋπολογισμού για την κατασκευή νέου αθλητικού κέντρου Σεισμοπλήκτων

Ένα χρόνο μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 24/4/2019, όπου το Σώμα ενέκρινε την τροποποίηση και αναδιαμόρφωση του Δημοτικού Γηπέδου Βελισσαρίου “Γεώργιος Μπέκας, με νέα ανακοίνωση του, ο Δήμος Ιωαννιτών αποφάσισε για αύξηση του προϋπολογισμού της μελέτης του έργου κατασκευής του νέου αθλητικού κέντρου από 200 σε 330 χιλιάδες ευρώ.

Αν και στην αρχική ανακοίνωση η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεσμευόταν για τη “δημοπράτηση & κατασκευή (εντός του επόμενου διμήνου) ενός αθλητικού κέντρου”, η άμεση υλοποίηση του έργου δεν προχώρησε. Η νέα Δημοτική Αρχή με αυτή την ανακοίνωση δείχνει ότι, έστω και με αργούς ρυθμούς, ανταποκρίνεται στο αίτημα του τοπικού Συλλόγου της περιοχής των Σεισμοπλήκτων για την ανάγκη δημιουργίας ενός αθλητικού πυρήνα και ενός κέντρου άθλησης.

Το γήπεδο ποδοσφαίρου των Σεισμοπλήκτων αποτέλεσε για δεκαετίες τον μοναδικό αθλητικό πυρήνα της ευρύτερης περιοχής, ως φυσική έδρα του Αθλητικού Ομίλου Βελισσαρίου. Όμως τα τελευταία χρόνια είναι πλήρως εγκαταλειμμένο και αφημένο στην τύχη του: τα αποδυτήρια έχουν τα χάλια τους, η περίφραξη έχει χαλάσει και ο αγωνιστικός χώρος έχει γεμίσει χορτάρια. Η αναμόρφωσή του σε Αθλητικό Κέντρο θα του δώσει νέα πνοή και θα προσφέρει διέξοδο για άθληση σε εκατοντάδες παιδιά, αναβαθμίζονται παράλληλα και την ευρύτερη περιοχή των Σεισμοπλήκτων-Νεοχωρόπουλου.