Δημιουργία αθλητικού κέντρου στα Σεισμόπληκτα

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Μ. Τετάρτη 24/4/2019, το Σώμα ενέκρινε την τροποποίηση και αναδιάταξη των χαρακτηρισμένων ως κοινόχρηστων χώρων στο Οικοδομικό Τετράγωνο όπου βρίσκεται το Δημοτικό Γήπεδο Βελισσαρίου “Γεώργιος Μπέκας“. Με την απόφαση αυτή ανοίγει πλέον ο δρόμος για τη δημοπράτηση εντός του επόμενου διμήνου και την κατασκευή ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου.

Με ανακοίνωση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Θωμάς Μπέγκας δεσμεύεται για τη δημιουργία αθλητικού κέντρου στα Σεισμόπληκτα:

Ένα νέο αθλητικό κέντρο στα Σεισμόπληκτα!

Δίνοντας διέξοδο για άθληση σε εκατοντάδες παιδιά, αλλά και υιοθετώντας το αίτημα του συλλόγου Σεισμοπλήκτων προχωρούμε στη δημιουργία ενός αθλητικού κέντρου γειτονιάς, αξιοποιώντας το εγκαταλελειμένο πλέον γήπεδο στην περιοχή των Σεισμοπλήκτων, το οποίο θα περιλαμβάνει:

– ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 8*8 με πλαστικό χλοοτάπητα
– γήπεδα μπάσκετ & αντισφαίρισης

Στη χθεσινή (24/4/2019) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι υπηρεσίες του Δήμου εισηγήθηκαν την αναδιάταξη των κοινόχρηστων χώρων στο συγκεκριμένο ΟΤ, ανοίγοντας το δρόμο για τη δημοπράτηση & κατασκευή (εντός του επόμενου διμήνου) ενός αθλητικού κέντρου που το έχει τεράστια ανάγκη μια πολυπληθής και ζωντανή συνοικία.

Το γήπεδο ποδοσφαίρου των Σεισμοπλήκτων αποτέλεσε για δεκαετίες τον μοναδικό αθλητικό πυρήνα της ευρύτερης περιοχής, ως φυσική έδρα του Αθλητικού Ομίλου Βελισσαρίου, όμως παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις των δημοτικών αρχών για ανάπλαση του χώρου μέχρι και για την χρηματοδότηση και κατασκευή ενός νέου γηπέδου με πλαστικό χλοοτάπητα, τελικά τίποτε από αυτά δεν προχώρησε.

Το δημοτικό συμβούλιο ανταποκρίθηκε αφενός στην ανάγκη για την δημιουργία ενός αθλητικού πυρήνα και ενός κέντρου άθλησης και ψυχαγωγίας και αφετέρου στο αίτημα του τοπικού Συλλόγου, και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου σε σύντομο χρονικό διάστημα, η περιοχή των Σεισμοπλήκτων θα αποκτήσει ένα νέο αθλητικό κέντρο.