Ποδόσφαιρο – Ιστορία

Η ποδοσφαιρική ομάδα του Α.Ο.Β. δημιουργήθηκε με την ίδρυση του σωματείου το 1979, με την πλειονότητα των ποδοσφαιριστών, παραγόντων και φιλάθλων του να προέρχονται από τις περιοχές των Σεισμοπλήκτων, των Μπουνταλάδων, των Εργατικών Κατοικιών, της Ανθούπολης και του Νεοχωρόπουλου.  Άμεσα άρχισε να συμμετέχει στις τοπικές κατηγορίες της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου (Ε.Π.Σ.ΗΠ.).

Ο Α.Ο.Β. είναι η πρώτη ομάδα του νομού Ιωαννίνων -μετά τον ΠΑΣ- που έσπασε το ‘φράγμα’ της Δ’ Εθνικής κατηγορίας και συμμετείχε σε επαγγελματική κατηγορία. Έως σήμερα, εξακολουθεί να είναι η 2η ομάδα του Νομου Ιωαννίνων σε συμμετοχές σε επαγγελματικές κατηγορίες.

Στις τέσσερις δεκαετίες παρουσίας του στο ερασιτεχνικό και επαγγελματικό ποδόσφαιρο, έχει να επιδείξει πρωτιές σε όλα τα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ηπείρου, πρωτάθλημα Δ’ εθνικής κατηγορίας και 3 συμμετοχές στην Γ΄ Εθνική κατηγορία.

Στην πορεία του στην Γ΄Εθνική κατηγορία έχει αντιμετωπίσει ιστορικές ομάδες όπως η Νίκη και ο Ολυμπιακός Βόλου, η Καστοριά, τα Τρίκαλα, ο Πανσερραϊκός, ο Μακεδονικός και η Λαμία.

Τη φανέλα της ομάδας έχουν φορέσει παίχτες όπως ο Θόδωρος Γκόλας, ο Μιχάλης Ζιώγας, ο Αλέκος Σιχλοιμίρης, ο Ερμάλ Ταχίρι, ο Θανάσης Χαρίσης, ο Σταύρος Παπαβασιλείου και ο Στράτος Γκαρόζης.

Αντίπαλοι του ΑΟΒ έχουν τεθεί παίχτες με διενθή καριέρα και τίτλους όπως ο Μίροσλαβ Πάντιτς (Πανιώνιος), ο Τραϊανός Δέλλας (Πανσερραϊκός), Ντέμης Νικολαΐδης (Εθνικός Αλεξανδρούπολης), Παντελής Καφές (Πόντιοι Βέροιας), κά.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για την πορεία της ομάδας…